Vauva tulossa unessa

Ystävättäreni, joka lopetti yhteydenpitonsa noin puolitoista vuotta sitten ilmestyi uneeni. Olimme sydänystäviä ja yhtäkkiä hän vain lopetti ystävyytemme. En koskaan saanut tietää, mitä tapahtui. Emme riidelleet, meillä oli kahden aikuisen naisen ystävyys. Hänen tyttärensä laittoi minulle sähköpostin, että jätä äiti rauhaan.

Uni: Jotenkin sain tiedon, että hän on raskaana, vaikka on jo yli 60-vuotias. Olimme kait sopineet, että menen synnytykseen mukaan, koska entinen kolleegani, joka on aivan irrallinen tähän asiaan, soitti minulle että nyt on aika synnyttää. Menin linja-autolla, jonka kyytiin tuli myös synnyttävä ystäväni.

Kun pesin häntä sairaalan suihkussa, huomasin, että hän oli laihtunut paljon. (Hän oli aika pullea aikanaan). Kysyin missä vauva on, kun oli niin laiha. Hän sanoi saaneensa keskenmenon, muttei halunnut mainita siitä minulle.

Yksi tulkinta

 • 1
  Pekka Lehtinen
  29.3.2012 - 17.15 | Permalink

  Unesi peilaa tuota yllättäen katkennutta suhdetta, oli syntymässä jotain ja kuitenkin meni kesken yllättäen. Sinun piti olla mukana hänen elämässään eteenkin päin niin kuin olitte olleet ystäviä ennen tuota tapahtumaa. Jotain tapahtui ystäväsi elämässä, jotain ilmeisesti ikävää, unesi kuvaa laihtumista, kuvaako se sairautta – altzeimer, parkinson – jolloin hänen tyttärelleen voi syntyä aivan väärä kuva teidän ystävyydestänne.

  Mene katsomaan ystävääsi – anna hänen itse kertoa, mitä hänelle kuuluu – ehkä saat selityksen kaikkeen. Älä kysy lupaa, mene yllättäen, tee matka – olethan hänen ystävänsä ja tahdot hänelle kaikkea hyvää – silloin itsellesikin selviää, mistä on kysymys. Ehkä hän tarvitsee oikeasti apua ja tukea – ystävää.

 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>